Start Page Tratamentul hreanului pentru hrean


Tratamentul hreanului pentru hrean


Cură de slăbire cu hrean, miere şi lămâie este minunată pentru detoxifiere şi pentru eliminarea grăsimii mai ales din zona abdomenului, având în vedere că această cură este bazată în primul rând pe îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi pe stimularea puternică a metabolismului.#3. Hreanul – Tratamentul sinusitei. Nu este o surpriza sa aflam ca aroma potenta si pungenta a hreanului are abilitatea de a curata sinusurile. De fapt, sucul extrad din hrean, amestecat cu putin otet si baut, poate trata sinusita in mod natural.Pentru uzul extern este recomandata aplicarea unei masti pe fata uda, dimineata si seara, de otet de hrean care se lasa sa actioneze timp de 10 minute.Radacinile de hrean sunt leac fara gres in tratarea bolilor respiratorii si reumatice. In medicina populara, hreanul este la loc de cinste. Un minunat dar al naturii, folosit nu numai in bucatarie, dar si pentru sanatate, a fost uitat pe nedrept odata cu raspandirea medicamentelor.Cu un gust aromat si condimentat, hreanul este folosit atat la gatit, cat si în medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni. Radacina este partea cea mai valoroasa a hreanului, avand un continut bogat de vitamine si substante cu efect antibacterian, dar si de uleiuri eterice cu efect calmant.În medicina naturistă se utilizează rădăcina de hrean, care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism, precum fierul, calciul, magneziul şi potasiul. Dioscoride, farmacologul grec născut în anul 40 d.H, scria despre efectele terapeutice ale hreanului în tratatele sale de medicină naturistă.Pentru cultura de hrean sunt bune premergatoare speciile de solano-fructoase si leguminoase, recomandate si pentru culturile urmatoare hreanului, in vederea distrugerii prin prasile repetate a plantelor de hrean care apar din radacinile ramase in sol.Fertilizarea de baza si afanarea terenului se fac toamna, iar modelarea in primavara, imediat.Rădăcina de hrean rasă se pune în cataplasme pentru calmarea nevralgiilor, junghiurilor ; rădăcina de hrean rasă în amestec cu mierea se consumă dimineaţa câte o linguriţă înainte de masă, într-o cură de 30 zile, pentru combaterea bolilor cardio-vasculare.Specialiştii recomandă hreanul în tratamentul bronşitei cronice şi în afecţiuni ale căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare. Ca şi usturoiul, este un foarte bun antibiotic tratând infecţiile respiratorii. Pentru a scăpa de necazurile create de sinuzită, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona frunţii.



Zahăr din sânge



Tratamente cu hrean. Boala canceroasă - un studiu recent făcut la Universitatea Illinois, Statele Unite, arată că adminis­trarea zilnică de hrean creşte re­zis­tenţa organismului uman la boa­la canceroasă, atât în ce pri­veşte prevenirea îmbolnăvirii, cât şi la tratamentul bolii deja insta­la­te.Tratamentul trebuie sa dureze aproximativ trei saptamani. Stimuleaza apetitul. Daca nu ai pofta de mancare, consuma hrean. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice. Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu putina miere.Se administrează 3-4 linguri de vin, pentru îmbunătăţirea digestiei, pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este şi un tonic sexual şi un afrodiziac foarte puternic.Cu acest tratament poți clăti gura dacă suferi de gingivită sau de dureri de dinți. Rade hreanul pe o bucată de tifon, apoi pune cataplasma pe zona afectată.Precautii si contraindicatii la tratamentul cu hrean Intern, hreanul se administreaza cu prudenta persoanelor cu colon iritabil sau care sufera de gastrita hiperacida. Abuzul de hrean in alimentatie duce la deranjamente digestive si tulburari nervoase.tinctura de hrean. Radacinile de hrean se dau printr-o razatoare mica, dupa care se pun intr-un borcan pana se umple o treime, restul completandu-se cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Dupa 8 zile se strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Se ia o jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei, guturaiului, gripei.Tratamentul trebuie sa dureze aproximativ trei saptamani. Bun pentru cresterea apetitului. Hreanul este de neinlocuit in alimentatie atunci cand nu ai pofta de mancare. In acest caz, substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice.Frunzele de hrean tinere se consuma in supe sau in salate, avand beneficii pentru sanatate. Cultivarea hreanului. Singura pretenţie a hreanului, pentru a da ră­dăcini îngroşate, cărnoase şi fragede, este să fie plan­tat într-un teren răcoros şi umed, bine şi profund lucrat.Iuțeala din rădăcinile hreanului îl face să fie foarte eficient în tratarea bolilor reumatice și ale căilor respiratorii superioare. Rețetă cu hrean pentru bolile de plămâni. Această rețetă cu hrean are efecte puternic antibiotice, este și un puternic vitaminizant și remineralizant, precum și un redutabil stimulent imunitar.

Some more links:
-> Ce puteți mânca cu hepatita C și cu diabetul zaharat
28 Nov 2013 Hreanul, cu denumirea științifică Cochlearia Armoracia, este o plantă legumicolă perenă, din familia Brassicaceae, rezistentă la temperaturi .Radacina de hrean este folosita in bucatarie pentru aroma speciala si gustul picant , dar si in medicina naturista pentru beneficiile curative. Acesta contine fier, potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, vitamina B1, uleiuri volatile, diferite enzime.În medicina naturistă se utilizează rădăcina de hrean, care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism, precum fierul, calciul, magneziul şi potasiul. Dioscoride, farmacologul grec născut în anul 40 d.H, scria despre efectele terapeutice ale hreanului în tratatele sale de medicină naturistă.Tratamentul durează între 20 şi 40 de zile, putând fi reluat ori de câte ori este nevoie pe parcursul anului. Pentru uz extern: Se dă o rădăcină de hrean prin răzătoare şi apoi se înveleşte într-u bucată subţire de pânză.Hrean cu miere. Mod de preparare: Zece linguri de hrean ras fin se amestecă cu 30 de linguri de miere într-un borcan care se închide ermetic. Compoziția se lasă la macerat pentru trei-patru zile. Când apar simptome de răceală, se iau una-două lingurițe, de patru.Hrean - o planta perena, cu o radacina puternica, care este mâncat ca un condiment picant. Hrean - un popular plante de gradina, frunzele sale sunt folosite in decaparea si conservarea alimentelor pentru iarna.Pentru a curăța sinusurile și a preveni senzația de presiune de la nivelul lor este recomandat sucul din rădăcină de hrean. Stoarce o rădăcină de hrean în storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de apă și 1-2 linguri de zeamă de lămâie.Tratamentul care şterge. Hainele din fibre sintetice – articole de care să te ferești. Hrean cu miere: beneficii fantastice pentru sănătate Mai jos gasesti care sunt principalele efecte ale hreanului cu miere. Hreanul cu miere. 1. Intareste sistemul imunitar.Pentru a trata degeraturile, se poate amesteca radacina de hrean rasa impreuna cu apa calduta, sau se poate pregati si aplica o pasta de hrean incalzita pe zona afectata. De asemenea, tratamentul cu lotiune de hrean indeparteaza petele de piele, pistruii, punctele negre, orice decolorare nedorita a pieluu.
-> Reteta pentru anghinare din Ierusalim cu diabet zaharat
Pentru a scăpa de necazurile create de sinuzită, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona frunţii. Practic, două linguriţe cu hrean ras se pun pe o pânză care se aplică pe frunte. Nasul se desfundă la scurt timp, elimină secreţiile, curăţând astfel căile respiratorii.Din punct de vedere terapeutic, rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului. Rădăcina de hrean este foarte bogată în substanţe active: vitamine (în special vitamina C şi complexul B), săruri minerale, acizi, substanţe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile şi peroxidază, o substanţă antioxidantă foarte valoroasă.Tratamentul trebuie sa dureze aproximativ trei saptamani. Stimuleaza apetitul. Daca nu ai pofta de mancare, consuma hrean. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice. Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu putina miere.Tratamente cu hrean, recomandat pentru boala canceroasă Un studiu recent făcut la Universitatea Illinois, Statele Unite, arată că administrarea zilnică de hrean creşte rezistenţa organismului uman la boala canceroasă, atât în ce priveşte prevenirea îmbolnăvirii, cât şi la tratamentul bolii deja instalate.Un astfel de tratament, urmat timp de cinci zile, va fi suficient pentru a scăpa de problemele determinate de sinuzită, fără ajutorul medicamentelor chimice. Într-o altă variantă, se rade 50 de grame de hrean, care se pun la fiert în 500 de ml de apă. Dupa ce apa clocotește, se fac inhalații cu aburul rezultat câteva minute.Fiecare parte a hreanului deține calități terapeutice considerabile. De pildă, din rădăcina de hrean se poate prepara un ceai cu efect expectorant, iar din florile de hrean se poate bea ceai pentru alungarea răcelii și gripei. Cataplasmele cu rădăcină de hrean se aplică adesea pentru alinarea durerilor articulare.Pentru a scăpa de necazurile create de sinuzită, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona frunţii. Practic, două linguriţe cu hrean ras se pun pe o pânză care se aplică pe frunte. Nasul se desfundă la scurt timp, elimină secreţiile, curăţând astfel căile respiratorii.În medicina naturistă se utilizează rădăcina de hrean,care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism,precum fierul,calciul,magneziul şi potasiul. Dioscoride,farmacologul grec născut în anul 40 d.H,scria despre efectele terapeutice ale hreanului în tratatele sale de medicină naturistă.18 Dec 2016 În vechime hreanul era prețuit pentru calitățile sale vindecătoare. Suplimentar se face tratamentul extern recomandat pentru sinuzită.
-> Este posibil să se recupereze de la diabet pentru totdeauna
Tratamentul durează între 20 şi 40 de zile, putând fi reluat ori de câte ori este nevoie pe parcursul anului. Pentru uz extern: Se dă o rădăcină de hrean prin răzătoare şi apoi se înveleşte într-u bucată subţire de pânză.5 motive ca să consumi hrean. Medicament pentru bronşite. Hreanul se recomandă în tratamentul bronşitei cronice şi în afecţiunile căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare. Pansament pentru stomac.• Rădăcinile de hrean sînt leac fără greş în tratarea bolilor respiratorii şi reumatice În medicina populară, hreanul este la loc de cinste. Un minunat dar al naturii, folosit nu numai în bucătărie, dar şi pentru sănătate, a fost uitat pe nedrept odată cu răspîndirea medicamentelor.Radacinile de hrean sunt leac fara gres in tratarea bolilor respiratorii si reumatice. In medicina populara, hreanul este la loc de cinste. Un minunat dar al naturii, folosit nu numai in bucatarie, dar si pentru sanatate, a fost uitat pe nedrept odata cu raspandirea medicamentelor.Un astfel de tratament, urmat timp de cinci zile, va fi suficient pentru a scăpa de problemele determinate de sinuzită, fără ajutorul medicamentelor chimice. Într-o altă variantă, se rade 50 de grame de hrean, care se pun la fiert în 500 de ml de apă. Dupa ce apa clocotește, se fac inhalații cu aburul rezultat câteva minute.Tratament sinuzita cu hrean ± uz extern Aplicarea externa a hreanului este de obicei mai eficienta decat tratamentele cu hrean de uz intern. y cataplasma cu hrean. Se pun intr-un vas: 2 linguri de faina de hrean, 2 linguri de faina de seminte de in. Se adauga apa si se amesteca foarte bine, pana cand se formeaza o pasta.Se sterge zona afectata cu tinctura de hrean (eventual diluata in putina apa), dupa care se aplica un unguent de galbenele. Precautii si contraindicatii la tratamentul cu hrean. Extern, hreanul, mai ales sub forma de cataplasma, va fi folosit cu prudenta la persoanele care au pielea sensibila, alergica.Astfel, radacina de hrean poate inlocui tratamentul medicamentos in cazul bronsitei. El va fi consumat odata cu citricele si legumele proaspete, pentru asigurarea necesarului de minerale si vitamine. Mai mult, in timpul tratamentului naturist, pacientul va evita expunerile in medii iritante.5 motive ca să consumi hrean. Medicament pentru bronşite. Hreanul se recomandă în tratamentul bronşitei cronice şi în afecţiunile căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare. Pansament pentru stomac.
-> Burdock proprietăți utile pentru diabet zaharat
Se administrează 3-4 linguri de vin, pentru îmbunătăţirea digestiei, pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este şi un tonic sexual şi un afrodiziac foarte puternic.Pentru mai multe informații despre beneficiile hreanului, aici și despre prepararea tincturii, siropului, cataplasmelor, energizantului cu hrean, a vinului tonic cu hrean și a oțetului cu hrean.Cu un gust aromat si condimentat, hreanul este folosit atat la gatit, cat si în medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni. Radacina este partea cea mai valoroasa a hreanului, avand un continut bogat de vitamine si substante cu efect antibacterian, dar si de uleiuri eterice cu efect calmant.tinctura de hrean. Radacinile de hrean se dau printr-o razatoare mica, dupa care se pun intr-un borcan pana se umple o treime, restul completandu-se cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Dupa 8 zile se strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Se ia o jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei, guturaiului, gripei.Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu putina miere. Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Imbunatateste memoria In compozitia hreanului se gasesc din belsug vitamine din complexul B, necesare pentru functionarea sistemului nervos si pentru imbunatatirea memoriei.Reţetă cu hrean pentru bolile de plămâni Se spală foarte bine 12 ouă, apoi se pun într-un vas, cu coajă cu tot, şi se ţin timp de 12 ore în suc na­tural de lămâie (trebuie să le acopere).Hreanul este folosit de secole în Europa, ca plantă medicinală. Tinctura de hrean: câte 20 picaturi de 3 ori pe zi este eficientă în tratamentul parazitozelor .Se iau 3-4 linguri din acest vin tonic pentru îmbunătăţirea digestiei, pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, este tonic sexual şi un afrodisiac foarte eficient. Energizant cu hrean.12 Oct 2015 Leacul miraculos este hreanul, iar tratamentul durează doar cinci zile, Se dă hreanul pe răzătoare, se pune într-un borcan și se adaugă oțet .
-> Diabetul de date statistice la nivel mondial
Hreanul. DESCRIEREA HREANULU. Nume stiintific-Armoracia rusticana-cultura perena. Cunoscut si sub numele de usturoi, radacina-salbatica, tormac.6 Dec 2016 Hreanul este folosit atât la gătit, cât şi în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecţiuni. Este de două ori mai bogat în vitamina C decât .Hreanul este bun pentru răceli. Un masaj ușor cu hrean pe piept este bun pentru a scăpa de răcelile și infecțiile la nivelul plămânilor, fiind un foarte bun decongestionant. Este la fel de bun și pentru când ai nasul înfundat – o linguriță de hrean ras ar trebui să fie de ajuns ca să poți respira.Pentru mai multe informații despre beneficiile hreanului, aici și despre prepararea tincturii, siropului, cataplasmelor, energizantului cu hrean, a vinului tonic cu hrean și a oțetului cu hrean.Atât rețeta, cât și tratamentul sunt simple. Pentru preparare, aveți nevoie de 10 linguri de hrean dat prin răzătoarea mică și amestecat bine cu 30 de linguri de miere de albine bio sau organică. După ce amestecul a fost bine omogenizat, se lasă la macerat timp de 3-4 zile, într-un borcan de sticlă închis ermetic.Pentru stergerea petelor de pe piele si a pistruilor, se procedeaza astfel: hreanul ras este macerat in otet timp de 5-6 zile. Cu lichidul rezultat, pe un tampon de vata, se freaca petele sau pistruii, de 2-3 ori pe zi sau cel putin seara. Remedii naturiste cu hrean. In scop medicinal, hreanul se foloseste ca atare sau ras si amestecat.Se administreaza 3-4 linguri de vin, pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este si un tonic sexual si un afrodiziac foarte puternic.Pentru cultura de hrean sunt bune premergatoare speciile de solano-fructoase si leguminoase, recomandate si pentru culturile urmatoare hreanului, in vederea distrugerii prin prasile repetate a plantelor de hrean care apar din radacinile ramase in sol.Fertilizarea de baza si afanarea terenului se fac toamna, iar modelarea in primavara, imediat.28 Nov 2016 Forţa de vindecare a hreanului este remarcabilă. Folosit Amestec cu hrean care tratează astmul şi bronşita Hreanul, leac pentru migrenă.




Tratamentul hreanului pentru hrean:

Rating: 748 / 434

Overall: 181 Rates