Start Page Cataracta diabet zaharat


Cataracta diabet zaharat


In functie de mecanismul de aparitie, exista diabet zaharat de tip 1 si diabet zaharat de tip 2. Diabetul zaharat de tip 1 apare mai ales la copii si tineri si necesita intotdeauna tratament cu insulina, deoarece pancreasul nu o mai poate produce. Din acest motiv se mai numeste si diabet insulino-dependent.Diabetul zaharat la copilul sub un an trebuie diferentiat de tulburarile de glicoreglare, care pot aparea uneori la copii dupa nastere din cauza imaturitatii celulelor (3 ale insulelor Langerhans (asa numitul „diabet tranzitor al nou-nascutului").Cataracta secundara unei boli sistemice: sunt boli care in evolutia lor determina aparitia cataractei: diabetul zaharat, dermatita atopica, galactozemia, hipocalcemia, boala Wilson, distrofie musculara.La unele persoane cu diabet zaharat, după îndepărtarea cristalinului se pot înrăutăți bolile retinei și se poate dezvolta glaucomul. Se tratează chirurgical. Cataracta nu poate fi prevenită sau tratată cu medicamente. Singura metodă de a scăpa de această afecțiune este intervenția chirurgicală.Unele traumatisme oculare duc în timp la dezvoltarea cataractei denumită posttraumatică. Cataracta mai poate apărea în cursul unor boli cronice; (ex. diabet zaharat ), după expunerea îndelungată la radiaţii (inclusiv cele solare), după şocuri electrice, arsuri.În cazul pacienților cu diabet există două tipuri de cataractă, cea juvenilă sau senilă. Cataracta juvenilă, apare la vârste tinere, cu diabet de tip I zaharat, are un debut brusc, iar cristalinul se opacifiază, rămâne.cataracta diabet; cataracta diabet. Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Din Articole. Bolnavii care sufera de diabet zaharat de tip 2 au o rata mai mare de deces decat cei care nu sufera de aceasta boala, indiferent de varsta, sex sau prezenta altor conditii.Opacifierea cristalinului se numeste cataracta. Insa la persoanele cu diabet zaharat, indeosebi, care se compenseaza prost, acest proces incepe cu mult mai devreme din cauza dereglarii schimbului de substante si inrautatirii alimentatiei cristalinului.Cataracta - Opacifiere a cristalinului mai mult sau mai putin accentuata, stationara sau de cele mai multe ori evolutiva. Poate fi: cataracta congenitala (prezenta la nastere) sau cataracta dobandita (cataracta senila, cataracta patologica, cataracta complicata, cataracta traumatica).



Cum să vă pregătiți pentru analiza zahărului din sânge



Simptomele diabetului zaharat: explicatii. Pe scurt: principalele simptome in diabet sunt: consumul unor cantitati mari de lichide, cu urinare in cantitati mari, scadere in greutate, gura uscata. Alte simptome sunt: tulburarile de vedere, amortelile si furnicaturile la nivelul extremitatilor, vindecarea lenta a ranilor.diabetul zaharat. Pacientii cu diabet zaharat au un risc crescut de aparitiei a cataractei, prin leziuni aparute la nivelul cristalinului ca rezultat al hiperglicemiei cronice (nivel crescut al glucozei in sange); glaucomul. Anumite medicamente folosite in tratamentul glaucomului cresc riscul aparitiei cataractei.Magneziul este al patrulea mineral abundent din organism si este esential pentru o sanatate buna. Are capacitatea de vindecare pentru o gama larga de boli, precum si de a întineri corpul (anti-imbatranire).Browsing: diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Specialitati medicale in ordine alfabetica: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice. Cataracta Celulita Chist ovarian Ciuperca piciorului Colici la copii Constipatia Depresia Dermatita atopica Deshidratarea Diabet Diareea Displazia de sold Distonia.Complicațiile vederii la pacienții cu diabet sunt vaste, nivelul crescut de glicemie Cataracta juvenilă, apare la vârste tinere, cu diabet de tip I zaharat.Cataracta mai poate aparea in cursul unor boli cronice; (ex. diabet zaharat ), după expunerea indelungata la radiatii (inclusiv cele solare), dupa socuri electrice, arsuri. Tratamentele medicamentoase, in special corticoterapia (administrarea de prednison, dexametazonă, etc) pe termen indelungat si necontrolat duc la aparitia cataractei.Bydureon: o nouă speranţă pentru persoanele cu diabet tip 2 şi obezitate. Bydureon este un nou medicament pentru diabetul zaharat tip 2, administrabil o dată pe săptămână, injectabil.- Cauzele diabetului zaharat sunt elucidate doar partial. Pe de o parte, se stie ca aparitia ambelor tipuri de diabet este legata intr-o oarecare masura de factori ereditari, genetici.Unii bolnavi de diabet zaharat tip 1 pot prezenta tulburari de vedere (cataracta precoce instalata sub 40 ani) si infectii cutanate. Diabet insulino-independent (Diabet tip 2) Diabetul insulino-independent (diabetul tip 2) este forma cea mai frecventa de diabet zaharat (60-70% din totalitatea cazurilor) si apare in general dupa varsta de 40-45.

Some more links:
-> Cassia în diabet
CATARACTA. Cataracta nu apare doar la persoanele ce sufera de diabet, multi oameni ce nu sufera de diabet pot suferi de cataracta. Insa persoanele cu diabet au un risc cu 60% mai mare de a dezvolta cataracta. Deasemenea diabeticii prezinta riscul de a dezvolta cataracta la varste mai mici, iar in acest caz cataracta va progresa mai repede.Cele mai frecvente afectiuni oculare declansate de diabet sunt retinopatia diabetica, glaucomul si cataracta. Acestea au o evolutie „silentioasa”, iar depistarea tarzie ingreuneaza procesul de vindecare si creste probabilitatea de pierdere a vederii. “Diabetul zaharat afecteaza vasele de sange mici, cu precadere pe cele de la nivelul.Poza: Cataracta de la diabet -dismetabolie caracterizata prin hiperglicemie si glicozurie persistenta ce se datoreaza dismetabolismului glucidic si care produce dismetabolism protidic si lipidic. Datorita sedentarismului si alimentatiei excesive diabetul prezinta o incidenta in continua crestere fiind boala nr. 1 in patologia nutritionala.Neuropatia diabetica este comuna atat diabetului zaharat de tip 1 cat si celui de tip 2, cu mentiunea ca neuropatia vegetativa severa este mai frecvent intalnita la diabeticii de tip 1. Cele mai frecvente doua categorii de neuropatii diabetice sunt cea senzitiva - periferica si cea vegetativa.Cataracta diabet - GeneralitatiUn pacient cu DZ de tip I poate dezvolta una sau Cele doua tipuri de diabet zaharat Tipul I este diabetul insulino-dependent, .DIABET ZAHARAT TIP 1 (deficit absolut de insulina prin distructia celulelor beta) imuno-mediat idiopatic. 2. DIABET ZAHARAT TIP 2 (variind de la insulino-rezistenta preponderenta cu deficit relativ de insulina la deficit preponderent secretor asociat cu insulinorezistenta). 3. ALTE TIPURI SPECIFICE.Cataracta si retinopatia sunt cele mai frecvente probleme oculare intalnite la diabetici. Poate fi afectata aproape orice parte a globului ocular. 30% din pacienti prezinta probleme in momentul diagnosticarii diabetului.Cataracta. La persoanele diabetice se intalnesc doua tipuri de cataracta: • Juvenila – apare la tineri cu diabet zaharat de tip 1 care nu isi controleaza bine glicemia. Debutul este brusc si dureaza maxim cateva zile, de obicei se instaleaza cu o miopie brutala si deterioarea rapida a vederii.- diabetul zaharat. Pacientii cu diabet zaharat au un risc crescut de aparitiei a cataractei, prin leziuni aparute la nivelul cristalinului ca rezultat al hiperglicemiei cronice (nivel crescut al glucozei in sange); - glaucomul. Anumite medicamente folosite in tratamentul glaucomului cresc riscul aparitiei cataractei.
-> Decocția de ierburi pentru diabet
Exista 2 tipuri ale cataractei diabetice: cataracta diabetica adevarata sau juvenila si cataracta adultului diabetic. Cataracta diabetica adevarata ( juvenila ) Are o frecventa redusa. Apare la tineri cu diabet zaharat tip I dezechilibrat, in 30 de ani de viata.Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea Pacientii cu diabet zaharat prezinta un risc crescut de aparitie a cataractei, din .Bolnavii de diabet nu pot consuma, spre deosebire de ceilalti, orice tip de aliment. Pentru a intelege ce produse alimentare ar trebui evitate de o persoana care sufera de diabet, trebuie mai intai sa se inteleaga termenul de indice glicemic.Pacienții cu diabet au un risc de 2 ori mai mare de a dezvolta cataractă comparativ cu populația generală. Riscul este de 5 ori mai mare la pacienții în vârstă de 45-54 ani cu această patologie, respectiv la cei cu progresie.Este cunoscut faptul ca prezenta unei boli autoimmune la un pacient determina un risc crescut de aparitie a altei boli autoimune la subiectul respectiv. Pacientii cu diabet zaharat tip I nu fac exceptie, asocierea cu alte boli autoimune sau cu markerii acestora fiind chiar mai frecventa decat la populatia generala.Diabetul zaharat. Este cea mai frecventa endocrinoza intalnita la pisici, fiind un model de studiu al diabetului zaharat la om. Etiologie. Cauza primara o constituie insuficienta secretiei de insulina, frecvent asociata cu leziuni ale pancreasului. sunt si factori extrapancreatici care pot duce direct sau indirect la diabet zaharat.Tratamentul diabetului zaharat de tip 1 si 2. Tratamentul pentru diabet zaharat, de tip 1 sau 2, se face cu medicamente care controleaza nivelul de zahar in sange, in scopul de a mentine glucoza cat mai aproape de valorile normale.Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si se caracterizeaza prin complicatii.Pacientii cu diabet zaharat au un risc crescut de aparitiei a cataractei.sexul feminin.leziunile oculare. dezvolta si cataracta in intervalul 6 luni si 3 ani de la interventia initiala in special in randul persoanelor de peste 50 de ani. sa creasca riscul de aparitie al cataractei.
-> Diabetul nu poate reduce zahărul
Cataracta si glaucomul reprezinta complicatii oculare din diabet mai putin cunoscute. Cand vine vorba despre complicatiile oculare in diabet, retinopatia diabetica are parte de cea mai mare atentie, cel mai probabil pentru ca retinopatia diabetica este o complicatie comuna a diabetului si principala cauza de orbire la adultii americani.Bolnavii de diabet se pot confrunta cu o serie de afectiuni oftalmologice. Daca retinopatia diabetica este cea mai frecventa boala oculara diagnosticata la bolnavii de diabet, alte afectiuni posibile sunt cataracta si Diabetul zaharat.19 Nov 2017 Cum apare cataracta, dar şi în ce fel afectează diabetul zaharat ochii, cu diabet sunt în pericol de a dezvolta retinopatie de-a lungul vieţii.Daca cataracta diabetica apare la pacientii varstnici, este dificil de realizat diagnosticul diferential intre o cataracta senila si una diabetica; insa cu certitudine ca o cataracta senila se instaleaza mult mai rapid la persoanele cu diabet zaharat. Insuficienta glandelor paratiroide si insuficienta gonadica pot genera anumite forme de cataracta.Pacientii cu diabet zaharat nu prezinta contraindicatii operatorii atunci cand echilibrul glicemic este bun. Orice pacient cu diabet zaharat poate fi operat daca acest lucru se impune, la un moment dat. Interzicerea unei operatii de urgenta la un pacient diabetic se poate solda cu decesul pacientului.grave de vedere, cum ar fi cataracta. De asemenea femeile cu diabet zaharat se confrunta cu probabilitati semnificative de a suferi de infectii ale tractului urinar. Page 1 of 5 Dislipidemie este o afectiune caracterizata prin alterarea metabolismului grasimilor evidentiata prin modificarea.Aceasta afectiune este intalnita la o cincime din pacientii cu diabet zaharat de tip II. Retinopatia diabetica proliferativa implica proliferarea capilarelor retiniene si cresterea cantitatii de tesut fibros de la nivelul retinei si a corpului vitros.Complicatii oculare cu diabet zaharat: retinopatie diabetica, cataracta, glaucom. Diabetul este principala cauza a orbirii noi la adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 74 de ani. Pacientii cu diabet zaharat au de 25 de ori mai multe sanse de a orbi in comparatie cu cei care nu au diabet.Cum afectează diabetul zaharat ochii? „Diabetul zaharat, mai ales dacă este necontrolat, determină o serie de complicaţii oculare cum sunt : retinopatia diabetică, edemul macular, cataracta, paraliziile musculaturii oculare, glaucom primar cu unghi deschis şi glaucom neovascular. Toate aceste afecţiuni dacă sunt lăsate netratate.
-> Zahărul din sânge seara 6.3
7 Aug 2016 Cataracta si glaucomul reprezinta complicatii oculare din diabet mai putin cunoscute. Cand vine vorba despre complicatiile oculare in diabet, .Cand esti diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, corpul tau inca produce insulina. Dar pe masura ce va trece timpul, pancreasul va elibera din ce in ce mai putina insulina, ceea ce va ingreuna capacitatea organismului de a-si mentine nivelul de de zahar din sange intr-un interval optim.Numită și „boala bătrâneţii“, cataracta este specifică vârstei a treia, dar poate să La unele persoane cu diabet zaharat, după îndepărtarea cristalinului se pot .Argila Algo: cuvantul domnului Mircea Bocan. Proprietăţile curative ale argilei sunt cunoscute înca din antichitate. Papirusuri egiptene, scrieri de medicină antică, elenă şi romană atestă folosirea acestui ‘pământ natural si viu’ în tratamentul unor inflamaţii interne, infecţii şi arsuri.Administrarea insulinei se va face sub control veterinar si tinand sub observatie animalul diabetic, pentru evitarea crizelor de hipoglicemie post-administrare. Cu o ingrijire adecvata, unii caini cu diabet zaharat pot avea o viata normala. Ingrijirea animalelor cu diabet necesita dedicare din partea proprietarului.Persoanele cu diabet zaharat au un risc mai mare de orbire decat persoanele cu alte afectiuni La persoanele diabetice se intalnesc doua tipuri de cataracta.Cataracta senilă Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului, care este ,,lentila ochiului”, cu rol în focalizarea luminii pe retină; pentru a percepe o imagine clară, cristalinul trebuie să rămână transparent.Puteti declansa cataracta si in cazul in care suferiti de astm bronsic sau de emfizem pulmonar si urmati o terapie cortizonica. Boli precum poliartrita reumatoida, lupus eritematos sistemic sau diabet zaharat pot predispune la cataracta. Renuntati la fumat.Complicațiile cronice ale diabetului zaharat sunt: (microangiopatie). Astfel pacientul cu diabet are un risc crescut de boală cardiacă ischemică (și deci de accidente coronariene), de boală cerebrovasculară aterosclerotică Cataracta – Este o altă complicație oculară a diabetului. Detalii găsiți.
-> Castraveți cu diabet zaharat
Ghid de medicina si sanatate : Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.Tratamentul diabetului zaharat de tip 1 si 2. Tratamentul pentru diabet zaharat, de tip 1 sau 2, se face cu medicamente care controleaza nivelul de zahar in sange, in scopul de a mentine glucoza cat mai aproape de valorile normale.Toate aceste plante cu actiune de echilibrare a valorilor glicemiei pot fi utilizate sub forma de ceai (2-3 cani/zi), tincturi, capsule, in doze strict individualizate; ele s unt in general administrate persoanelor cu diabet zaharat tip 2, alaturi de medicatia hipoglicemianta orala.Cataracta se manifestă prin scăderea progresivă a acuităţii vizuale, disconfort la lumina puternică, vedere dublă. A A A. diabet zaharat, afecţiuni cardiace, respiratorii, adenom de prostată etc. precum şi asupra tratamentelor.- Cataracta patologica apare, chiar la varste mai tinere, in asociere cu unele boli generale: diabet zaharat, unele boli de rinichi, lucrul indelungat in medii toxice, boli endocrine etc. - Cataracta cortizonica: este produsa de utilizarea in timp indelungat a unor medicamente pe baza de cortizon.afectarea ochiului: retinopatie, cataracta, glaucom afectarea rinichiului (nefropatie): sindrom nefrotic, pierderea de albumina prin urina, insuficienta renala acuta / cronica afectarea nervilor (neuropatie) : afectarea nervilor periferici, pierderea masei musculare, paralizia nervilor cranieni, neuropatia autonomica.In plus fata de cataracta tipica legata de varsta, exista o varietate de conditii care pot predispune la aparitia prematura a cataractei. Aceasta include alte boli de ochi (ex: inflamatii) si interventii chirurgicale anterioare la ochi, dar, de asemenea, boli sistemice (ex. diabet zaharat) si anumite medicamente (ex: cortizon).Cararacta nu este o boal? exclusiv a vârstnicilor. Al?turi de glaucom ?i retinopatie, sickness ea reprezint? una din complica?iile oculare ale diabetului zaharat.În funcție de modul în care s-a dezvoltat, cataracta poate fi împărțită în:- Cataractă congenitală. Apare în timpul copilăriei timpurii.- Cataractă secundară. Aceasta apare ca o consecință a unei alte afecțiuni – toxic, traumatic, diabet zaharat, hipotiroidism.- Cataractă senilă.




Cataracta diabet zaharat:

Rating: 777 / 431

Overall: 559 Rates