Homepage Diabet zaharat de sânge comă


Diabet zaharat de sânge comă


bolnavi aflați în tratament injectabil temporar: diabet zaharat gestațional sau gravide cu diabet zaharat la care nu se poate realiza controlul glicemic prin terapie intensivă; orice tip de diabet zaharat, cu labilitate glicemică, ce nu poate fi controlat prin terapie intensivă.De multe ori diabetul de tip 1 se dezvoltă după ce omul a suferit de o infecție virală. Virusul de rubeolă poate fi una dintre premisele pentru ca sistemul imunitar să atace celulele beta ale pancreasului. Totuși, o foarte mică parte dintre oamenii care au fost bolnavi de rubeolă se pot îmbolnăvi de diabet zaharat.Diabetul zaharat este o boală comună a timpului nostru, care poate apărea la persoanele de toate vârstele. O boală netratată poate provoca complicații grave, inclusiv comă hiperglicemică, care pune viața în pericol.În stadiu avansat al bolii de diabet zaharat sunt posibile apariţia simptomelor ca şi ameţeli, tulburări de vorbire, de vedere, de coordonare, paralizare, halucinaţii, epilepsie, atac de panică. În cazuri foarte grave, pacientul poate să intră în comă diabetică.Diabetul zaharat de tipul 2 – , cunoscut în trecut ca diabet zaharat non-insulinodependent (NIDDM) sau diabetul adultului – este o afecțiune metabolică caracterizată de un nivel ridicat al glicemiei în contextul unei rezistențe la insulină și unei deficiențe relative de insulină.Diabetul zaharat de tip 2 sau insulinoindependent,reprezintă forma cea mai fracventă,debutul lui fiind insiduos cu evoluție progresivă.În diabetul zaharat de tip 2,pancreasul secretă puțină insulină,scăzând în timp.Diabetul de tip 2 este mai puțin evident decât cel de tip 1,femeile care prezintă această formă de diabet.Diabetul zaharat este o boală caracterizată printr-o insuficienţă de insulină (hormon secretat de pancreas), ceea ce face ca glucoza din pâine, făinoase, dulciuri şi alte alimente să nu poată fi arsă în ţesuturi, în cantitatea cerută de nevoile energetice ale organismului.Scăderea secreției de insulină manifestată prin imposibilitatea obținerii unui bun echilibru glicemic sub doze maximale de antidiabetice orale duce la instarea tabloului clinic tipic DZ tip I sub tratament și necesitatea introducerii de doze de insulină. Bala devine in acest moment DIABET ZAHARAT tip II INSULINONECESITANT.Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 se pot confrunta în cazuri extrem de rare cu o formă de comă diabetică hiperosmolară (cauzată de un nivel foarte ridicat al glicemiei, asociată cu stare de leșin și tensiune arterială scăzută).



Glicemia poate crește presiunea



Tipuri de diabet zaharat Există 2 tipuri cunoscute de diabet zaharat – diabet zaharat de tip 1, o boală autoimună, ce necesită tratament insulinic din start, diabet zaharat de tip 2, sau de ”stil de viață”, cum îl mai numesc eu, tratat cu antidiabetice orale și/sau insulină.Că aceasta este perfidia diabet zaharat, deoarece de zahăr din sânge de mare duce în mod inevitabil la dezvoltarea de complicații. Numai auto-monitorizarea regulată și frecventă a nivelului de zahăr din sânge va permite și medicul dumneavoastră de a judeca corectitudinea tratamentului bolii.Dieta strânsă a bolnavilor de diabet zaharat face ca ei să se abată de la alimentaţia prescrisă. cantitativ şi calitativ admis şi la nevoie vor fi învăţaţi asupra modului de administrare a injecţiilor de insulina. Datele cele mai importante.Defecte ale celulei beta pancreatice în diabetul de tip 2. Nu există diabet zaharat de tip 2 fără defect de secreție al insulinei. La acest defect de bază se poate adăuga în grade extrem de variabile rezistența la acțiunea insulinei la nivelul țesuturilor unde aceasta își exercită în mod obișnuit funcția.17 feb. 2010 Orice pacient cu diabet zaharat are risc pentru coma diabetica. Testele de sange frecvente pot spune pacientului daca nivelul glicemiei sale .Scribd is the world's largest social reading and publishing.Boala evaluează în patru stadii: a)prediabet sau diabet potențial./5 d)diabetul zaharat clinic manifest caracterizat prin hiperglicemi a jeun(pe nemâncate)cu poliurie.să fie rapidă sau chiar explozivă.impune diagnosticul de diabet zaharat la indivizii până la 45 de ani.a diabetului zaharat este urmǎtoarea: -diabet zaharat.Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 se pot confrunta în cazuri extrem de rare cu o formă de comă diabetică hiperosmolară (cauzată de un nivel foarte ridicat al glicemiei, asociată cu stare de leșin și tensiune arterială scăzută).Diabetul în sarcină sau diabetul gestațional este o boală care se traduce printr-un nivel prea ridicat de zahăr în sânge (glicemie). Această formă de diabet apare în luna a șasea de sarcină la circa 5-6% dintre femei și dispare după naștere în aproape 60 % dintre cazuri.

Related queries:
-> Produsele Gi cu diabet de tip 2
Download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd. Flag for inappropriate content.Diabetul zaharat este o boală caracterizată printr-o insuficienţă de insulină (hormon secretat de pancreas), ceea ce face ca glucoza din pâine, făinoase, dulciuri şi alte alimente să nu poată fi arsă în ţesuturi, în cantitatea cerută de nevoile energetice ale organismului. Drept rezultat, glucoza creşte în sânge (hiperglicemie).Diagnosticul funcțional de diabet zaharat. Diabet zaharat ECHILIBRAT: adică diabetul este controlat prin dietă cu sau fară tratament medicamentos, glicemia a jeun se menține la valori de 110 mg/dl, cea la 2 ore postprandial 140 mg/dl și HbA1c este în limite normale.Episoadele de hipoglicemie sunt comune (scăderea nivelului de zahăr din sânge). Nu sunt episoade de hipoglicemie, decât dacă persoana beneficiază de tratament cu insulină injectabilă sau anumite medicamente pentru diabet.Fundamental! Orice persoană care suferă de diabet zaharat, prag renal este diferit. Dar cuantificarea mediana a nivelurilor de glucoză din sânge, după care un material începe să fie prelucrate prin rinichi și excretat în urină.I. Diabet zaharat tip 1 (deficit absolut de insulină prin distrucţia celulelor beta) Imuno-mediat Ideopatic II. Diabet zaharat tip 2 (deficienţă relativă de insulină de la deficit secretor până la insulinorezistenţă) III. Tipuri specifice de diabet zaharat (insulinorezistență și/sau secreție deficitară de insulină).Tipuri de diabet zaharat Există 2 tipuri cunoscute de diabet zaharat – diabet zaharat de tip 1, o boală autoimună, ce necesită tratament insulinic din start, diabet zaharat de tip 2, sau de ”stil de viață”, cum îl mai numesc eu, tratat cu antidiabetice orale și/sau insulină.Definiţie. Diabetul zaharat (DZ) este un sindrom heterogen din punct de vedere etiologic, După două ore se repetă prelevarea de sânge în acelaşi mod. Coma diabetică cetoacidozică este o stare extrem de gravă, ce pune în pericol viaţa .De aceea această formă apreciată înainte benignă, stenică, este considerată astăzi ca una din formele de diabet deosebit de serioase datorită diagnostricului tardiv. Anamneză - are un rol important pentru orientarea spre diagnostic de diabet zaharat, mai ales când simptomatologia este neclară, polimorfa.
-> Vizualizarea diabetului zaharat
Diabet zaharat tip 2 - Simptome. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot fi asimptomatice timp de mulţi ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate. Simptomele pot fi subtile. Creşterea volumului urinar şi senzaţia de sete sunt uşoare la început, agravându-se progresiv pe parcursul săptămânilor sau lunilor.Diabetul de tip 1 se dezvoltă cel mai adesea la tineri și copii, dar poate apărea la orice vârstă. Dacă sunt ignorate simptomele (senzație permanentă de foame, pierdere în greutate, senzație crescută de sete), o persoană cu diabet de tip 1 poate intra în comă diabetică. Numărul bolnavilor cu diabet de tip 2 este cel mai numeros.2. forme speciale de diabet zaharat: -diabetul zaharat hipoatroflc.diabetul zaharat chimic.G. a născut feţi morţi sau a avut avorturi repetate. investigaţiile sunt negative. 3.debut între 21-40 ani. angiopatii.se manifestă prin exisenţa unei hiperglicemii pe nemâncate. -diabetul zaharat renal.Dezvoltarea de diabet zaharat de tip I este rapid, de tip II – dimpotrivă uniform. Adesea, există un curs latent, asimptomatice de diabet, iar detectarea are loc în studiul cazul determinării fundului de ochi sau de laborator, a zahărului din sânge și urină.de diabet zaharat de tip 1, au un curs de acut și de a dezvolta foarte repede.În cele mai multe cazuri, un diabetic are nevoie de ajutorul unui medic. 1. Ketoacidoza - scăderea nivelurilor de insulină găsite în corpilor cetonici din sânge și a glucozei într-o cantitate în exces.Diabet zaharat de tip I – Complicaţii Diabetul zaharat de tip I – Tratament Diabetul zaharat de tip I – Tratamente experimentale sus Diabet zaharat – Tipul I. Tipul I – În diabetul zaharat de tip I (denumit în trecut diabet insulino-dependent sau diabet cu debut juvenil), peste 90% din celulele pancreatice care produc insulină.Aproximativ 10% dintre români suferă de diabet, iar diabetul zaharat tip I, numit şi diabetul insulino-dependent, este o formă de boală care afectează aproximativ 10% dintre persoanele cu diabet din ţara noastră.Influența anumitor factori de mediu asupra riscului de diabet zaharat de tip 1 nu a fost dovedită. Oamenii de stiinta nu stiu inca de ce in unele tari frecventa acestei boli este mult mai mare decat in altele. Odată cu vârsta, riscul de atacuri autoimune asupra celulelor beta este redus semnificativ.bolnavi aflați în tratament injectabil temporar: diabet zaharat gestațional sau gravide cu diabet zaharat la care nu se poate realiza controlul glicemic prin terapie intensivă; orice tip de diabet zaharat, cu labilitate glicemică, ce nu poate fi controlat prin terapie intensivă.
-> Ip neumyvakin despre tratarea diabetului zaharat
Diabetul zaharat este o boală în care concentraţia sanguină a glucozei Insulina, un hormon eliberat de pancreas, controlează cantitatea de glucoză din sânge. cetoacidoza diabetică poate evolua către comă şi deces, uneori în decurs.Diabetul zaharat de tip 1 este o boală ce se declanşează atunci când pancreasul scade secreţia de insulină până ajunge la lipsa ei aproape totală, cu creşterea cantităţii de glucoză din sânge. Insulina este un hormon sintetizat de celulele beta din pancreas.Cel Cand tratamentul medicamentos nu mai este de ajuns sau atunci cand coexista anumite conditii ce contraindica folosirea medicamentelor, in tratamentul diabetul zaharat de tip 2 se recomanda si folosirea insulinei pentru un bun control glicemic.Defecte ale celulei beta pancreatice în diabetul de tip 2. Nu există diabet zaharat de tip 2 fără defect de secreție al insulinei. La acest defect de bază se poate adăuga în grade extrem de variabile rezistența la acțiunea insulinei la nivelul țesuturilor unde aceasta își exercită în mod obișnuit funcția.Diabet zaharat. Diabetul este o boală cronică manifestată prin imposibilitatea organismului de a transforma glucoza din alimente în energie. Există mai multe tipuri de diabet zaharat.Diabetul zaharat este o boală de metabolism, care cauzează prezența în exces a glucozei în sânge (hiperglicemie). Această boală este incurabilă și, odată diagnosticată, necesită tratament tot restul vieții. Există însă și o formă specială (și rară) a acestei boli, dezvoltată de anumite femei.Coma diabetică este o complicație a diabetului ce pune viața pacientului în pericol si cauzează inconștiență. Dacă aveți diabet zaharat, o glicemie periculos de mare ( hiperglicemie ) sau o glicemie periculos de scăzută (hipoglicemie), pot duce la comă diabetică.Precoma si coma diabetica sunt situatii extreme, care cer masuri de urgenta. sa stii cum se manifesta, mai ales daca ai un copil cu diabet zaharat de tip 1. (cresterea glicemiei), la cetoza (productia marita de corpi cetonici in sange, .Însă când glicemia creşte foarte mult, pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 2 pot prezenta deshidratare severă, care poate conduce la confuzie mentală, somnolenţă şi crize convulsive. Această afecţiune este denumită în termeni medicali comă hiperosmolară hiperglicemică non-cetozică.
-> Tratamentul diabetului ulcerului de deget
Diabetul zaharat de tipul 2 – , cunoscut în trecut ca diabet zaharat Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 pot prezenta foarte rar comă diabetică la insulină, ficatul eliberează în mod necorespunzător glucoză în sânge.O glicemie pe nemâncate peste 120mg%, sau peste 160mg% la o oră şi de peste 130mg% la 2 ore, impune diagnosticul de diabet zaharat la indivizii până la 45 de ani. După această vârstă valorile glicemiei sunt mai ridicate. După alţi autori proba hiperglicemiei provocate se poate face şi în felul următor.Conform Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, în cazul persoanelor sănătoase este indicat un control medical anual însoţit de analize de sânge. În cazul în care medicul a stabilit deja diagnosticul de diabet zaharat, cea mai bună modalitate de a ţine diabetul sub control şi de a depista din timp eventualele complicaţii.prima apariție motiv de diabet zaharat de tip 2 - îmbătrânirea naturală a corpului: toleranța la glucoză, și anume capacitatea de a absorbi glucoza, scade in majoritatea persoanelor cu varsta. Cu toate acestea, în multe, această scădere este lentă, iar nivelul zahărului din sânge nu depășește norma.Dacă de diabet de tip 1 suferă mama, probabilitatea de apariție la copii a bolii este de 2-3%. Dacă, însă, de diabet de tip 1 suferă ambii părinți, probabilitatea faptului că unul dintre copii se va îmbolnăvi poate să constituie până la 30% (sau mai mult, dacă la părinți maladia a debutat înainte de vârsta.Diabetul. Diabetul zaharat de Tip2 Diabetul zaharat este o tulburare complexa a Fara insulina zaharul se acumuleaza in sange si nu intra in celule. exista o capacitate redusa de producere a insulinei care previne coma cetoacidozica dar .Cu diabet zaharat 1 corp de tip nu produce suficientă insulină, rezultând acumularea de glucoză în sânge. Această condiție se numește hiperglicemie. În același timp, deși celulele nu primesc glucoza, ele trebuie să funcționeze.Educ pacientul sa creasca aportul de HC cand e bolnav: a. lapte 12 g HC 1 ceasca de lapte slab 1 ceasca de iaurt ½ de ceasca de inghetata b. paine = 15 g HC 1 felie de paine sau pesmet c. fructe = 15 g HC ½ suc de portocale ½ suc de mere ½ ceasca suc de mere neindulcit ½ ceasca apa minerala necarbogazoasa.Conform Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, în cazul persoanelor sănătoase este indicat un control medical anual însoţit de analize de sânge. În cazul în care medicul a stabilit deja diagnosticul de diabet zaharat, cea mai bună modalitate de a ţine diabetul sub control şi de a depista din timp eventualele complicaţii.
-> Cele mai bune jurnale de diabet
Dacă aveți diabet zaharat tip 1, pentru a supraviețui, trebuie să faceți zilnic injecții de insulină. Dacă aveți diabet zaharat de tip 2, uneori puteți controla boala doar cu măsuri generale de schimbare a stilului de viață și alimentație.Diagnosticul funcțional de diabet zaharat. Diabet zaharat ECHILIBRAT: adică diabetul este controlat prin dietă cu sau fară tratament medicamentos, glicemia a jeun se menține la valori de 110 mg/dl, cea la 2 ore postprandial 140 mg/dl și HbA1c este în limite normale.Astfel se instalează la adulţi diabetul zaharat. Excesul de insulină poate provoca adulţilor bolnavi de diabet şi alte probleme grave: producerea în exces a colesterolului şi trigliceridelor (alte grăsimi, prezente în sânge), maladii ale cordului, sclerozarea arterelor, tensiunea arterială crescută, acumularea excesivă a sărurilor.pacienţii cu diabet zaharat de tip I, care a debutat în copilărie (7). Cu toate acestea, se pare că, spre deosebire de pacienţii cu diabet de tip 2, valorile al buminei glicate nu se corelează semnifi cativ cu in dicele de masă corporală în cazul pacienţilor cu diabet de tip 1 (8). Astfel, odată cu creşterea ratei.Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 se pot confrunta în cazuri extrem de rare cu o formă de comă diabetică hiperosmolară (cauzată de un nivel foarte ridicat al glicemiei, asociată cu stare de leșin și tensiune arterială scăzută).Educaţia sanitară trebuie să fie însoţită de exerciţii practice.Dacă bolnavul a reuşit să consume toată cantitatea. pentru a nu obţine date greşite de toleranţă la glucide. Dieta strânsă a bolnavilor de diabet zaharat face ca ei să se abată de la alimentaţia prescrisă. Datele cele mai importante.Factorii asociați cu un risc crescut de comă diabetică includ următoarele: Diabet zaharat tip 1 (scăderea zahărului în sânge – cetoacidoză diabetică) Diabet zaharat de tip 2 (sindrom hiperosmolar diabetic de sânge înalt) Lipsa de insulină (poate duce rapid la cetoacidoză diabetică).Indicele prelungit al zaharului din sange – zaharul din sange care este fie prea Toti pacientii cu diabet zaharat sunt in pericol de a face o coma diabetica.21 feb. 2018 Ea este o forma reversibila de coma a pacientilor cu diabet zaharat. Un test de sange va scoate la iveala niveluri mai mari ale glucozei .




Diabet zaharat de sânge comă:

Rating: 979 / 584

Overall: 94 Rates